WOONGROEPEN

De woonruimten binnen de 10 woongroepen op De refter zijn gemiddeld zo’n 15 à 18 m² groot. Veel kamers hebben een hoogslaper, wat extra ruimte geeft.

Er wordt gemeenschappelijk gebruikgemaakt van keuken, douche, toilet en gang. Iedere woongroep heeft een volstrekt eigen leefstijl en dynamiek.

TUINEN & TERREIN

Het terrein rondom het pand biedt plaats aan een gemeen- schappelijke moestuin, een bloementuin, een boomgaard
en een lappendeken van privé-tuintjes.
Daarnaast zijn er honden, katten, kippen en bijen.

Lager op het terrein bevindt zich een beschermd bronnenbos met, in een afgelegen hoekje, een kleine begraafplaats waar 47 nonnen liggen.

ZELFSTANDIGE EENHEDEN

Op De Refter zijn 31 zelfstandige eenheden met eigen keuken, douche en toiletvoorziening. Een aantal daarvan is éénpersoons, een aantal twee- of meerpersoons.

Voor deze eenheden geldt een interne wachtlijst. Je komt pas in aanmerking als je al een bewoner bent, wat betekent dat je De Refter alleen binnenkomt via een woongroep.

WERKPLAATSEN

Wanneer je handig bent, dan kun je als bewoner van De Refter gebruik maken van een hout- en een metaalwerkplaats die beiden in de benedenverdieping van het gebouw gevestigd zijn.

Tegen een geringe vergoeding kun je gebruik maken van oa zaagmachines, lijmtafels, metaalboormachines, een vlakbank en lasapparatuur.